"A blog. Made for me to share about my life. And yeah,this is my way of blogging.." -Shafiqqah Shafie

Thursday, February 17, 2011

The fourth day of my working days..crazy..lol~~

Today is the fourth day of my working days..I have worked at a mini market as an assistant..I came early in the morning (semangat berkobar-kobar..haha)..When I entered the mini market,I quickly find a broom to sweep the floor..What the..Im so happy to work..(masalah jela aku ni)Then,tampal tanda harga kat barang-barang yang baru sampai..Pehh..tiap hari ada je barang baru sampai..So,memang tampal harga tu da jadi antara kerja wajib untuk dibuat…huhu…siap je kerja tuh,ada lagi kerja baru..kena kemaskan barang lain and masa ni la aku terkena shock!huhu..
That time,I was asked to clean up a neglected refrigerator!(pehh,memang korang pun takkan sanggup nak tengokla..) Its really scary…I have found about 5 dead creatures in there…Guess what it is??? FLIES!!!yuck..geli betul aku nak buang..how come that thing died in refrigerator??memang pelik..huh..Okay guys,that's the first,secondly I need to clean up the onions..dah busuk dah onions tuh..And what makes me feel so shocked is when I touch the onions,suddenly cockroaches comes out...NO!! (apa lagi,aku pun jerit jela..)memalukan betul!
Fine..tu setakat jumpa lipas HIDUP and lalat MATI..Selang beberapa minit pastu,tibalah waktu lunch..from 1pm to 2pm..alaa,sejam je rehat..

Nasib baik second shift untuk hari ni seronok sikit..haha..My boss is really a good person..kadang kadang aku rasa aku beruntung gak dapat bos macam dia ni..baik btul...selalu tolong aku(but I'm still thinking whether he likes me to stay working or not)mana la tau kalau dia takpuas hati ke apa kan??huhu..I really the time when his sister(kakak) muncul..Dengan muka takbersalah,dia(kakak bos aku) kenalkan diri sendiri sebagai bini bos..haha.aku nyaris percaya but when I see that their face is similar(lebih kuranglaa) aku agak mesti dia menipu je..So,I just nodded and quickly ask their mother,"Aunty,is that his sister??" Then,aunty iyakan je..haha..aku dah agak..

Lepas borak borak,aunty ada ajar aku satu cara nak jadikan tali rafia yang dipotong pendek yang akhirnya jadi tali pengikat(alaa,aku tak reti nak terangkan macam mana..)Bila aku dapat je buat tali tu,terus jadi kontrak la..Aunty sediakan tali panjang,then aku yang gulung and potong jadi pendek pendek..I keep doing the same thing almost for two hours.. >.<>


Reactions:

2 00 cute and handsome bloggers comments:

♥sophie♥ said...

juz cool yaww ^_^

Kay Aiden said...

haha..yeahh..macam sengal je aku..ahaha

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Its Music Time! :)

Popular Posts

Blog Archive

About Me

My photo

I don't need fakers cause it's ONLY ONE person that is 100% just like me and no one can copy it.

Followers

Copyright © All About Me | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com