"A blog. Made for me to share about my life. And yeah,this is my way of blogging.." -Shafiqqah Shafie

Saturday, February 18, 2012

Trip To Port Dickson [With My D1 Classmates!! xo]

Hi hi hi and hiiiii XDDD

It's been a while..Well,I have told you about this trip before right? Yeah now I'm going to post a new entry about it heehehe.. However,I'm sorry cause I will make it in Malay language cause I am more comfortable to write it in  my own language =)

Berkumpul di Kolej Angsana,UiTM Puncak Alam - 08:00

"On the way to Port Dickson hehe ;)))"

- Masa ni dalam bas(masih menunggu rakan-rakan yang lain sebenarnya hehe)... Sangat excited untuk pergi bercuti ke Port Dickson lagi-lagi sebab nak balik ke tanah kampung kannn HAHAHA /rumah parents saya kat Jelebu je tau..hehehe/

Bertolak ke PD - 08:18

"Hoyeah bas UiTM ini kini sudah bertolak ke Port Dickson!!! Byebye Puncak Alam!! Hehehe pergi pantai lagi =) "

- Haaa..masa ni baru lah bertolak ke tempat yang kami tunggu-tunggu HAHA.. Seronoknya tak terkata..Okay ini bukan kali pertama ke PD tapi rindu nak pergi sana/dah lama tak pergi kott/ Masa kecik-kecik dulu adalah..Eh,why 'pergi pantai lagi' ?? Sebab hari tu kan dah pergi Pulau Pangkor dengan ahli kelab :)

Singgah sebentar di RnR /Pakcik bas tu nak rehat jugak..penat memandu bas hihi/ - 09:31

"Jumpa buku poster KPOP!!! then epop edisi terbaru!! Terus beli,then bising dlm bas terjerit2 tgk gambar oppa!!! <3"

- Hehehehe,,alaaa ini biasalah di kalangan fangirls kan kannn...Kalau terjumpa benda macam ni mana boleh lepaskan..Masa tu saja je jalan-jalan sekitar kedai yang ada..Sekali tu masuk la satu kedai ni.. Tengok bahagian majalah(memang tak expect akan jumpa buku ni sebab sebelum ni pernah cari kat kawasan RnR,mana ada punn....) then kawan tegur," Eh Iqqa,cuba kau tengok ni..." Bila dah nampak tu,takkan nak tengok je..buku ni dah la senang habis..Kat kedai buku kawasan Seremban pun selalu ada sampai beberapa hari je,lepas tu mesti habis!.. Jadi,nak elak daripada kempunan,maka aku ambillah satu.. heh.. Jumpa jugak majalah KLIK,cover dia Bang YongGuk dan Zelo!! Adoiii,rambang mata akuuu.. OK fine,, taknak la ambil KLIK tu../ingat aku ni nak buat kedai buku KPOP ke hape? HAHA/


Inilah buku tuu hehehe

Cover EPOP Malay kali ni BEAST pulak tuuu!! <3
Arrived Port Dickson!! - 10:19

"Dah sampai Port Dickson =) "

- Hehehehe yeayyyyy dah sampai punn..Dua jam lebih masa yang diambil..So,dekat jela kannn..ehehehe..Bangun je dari tidur[okay saya tidur sepanjang perjalanan hehe] terus nampak replika yang cantik nii..So,terus ambil gambar..

Masih dalam bas masa ambil gambar nii hehe
Arrived Golden Straits Villa - 10:40


Check In - 12:16

"Yeah dah check-in!!!! Bilik 8-3 ;)))"

- Adoii masa ni tak boleh blah..Lama betul menunggu untuk masuk bilik...Nak dekat dua jam tau..Bosan!! Last-last pergi la jenguk kawan-kawan lain and join diorang karaoke sekali hehehe...

Best mandi sini tauu../dalam la jugak tapi masih boleh bertapak HAHAHA

Villa Kayangan ni kat Tingkat 3..No bilik? 8-3..hehehe


Peace sambil promote HAHA

Hehehehe...teruja betul dengan tempat ni. Ada swimming pool kot.. HAHAHA /okay saya sangat sangat suka airrrr/ tapi masa mula-mula sampai tak nak main air lagi...Okay malas nak tukar baju sebenarnya trolololol..

12:30 - 14:44


Yeah my sleep time!! hehehee /penat je lebih tapi bukannya buat apa pun sangat masa tuu/


Get ready for the beach!! hehe -14:45

- Main game..Semua kat beach antaranya yang macam dalam Running Man tuu/teka gambar/, tarik tali dan cari gula dalam tepung..hehehehe

Dari Kiri: Hamizah,Raihan,Shikin,Izzati,Athirah,Maisarah

heloooooo

alamak nampak rendah laaa hmmm

sedih tauu..selendang yg saya pakai tu dah hilang kena curi masa kt sana :(

with Shikin...

Masa ni main game cari gula dalam tepung hehe

tengoklah muka ni selepas game tuuu huhuhu
Still at the beach - 18:05

" Yeah. Masih di pantai =)"
- Hahahaha...lama kan kami di tepi pantai...hehehe Eh taklah lama sangat..Lama lagi masa aku pergi Pangkor..sampai pukul 1:00 pagi kot..tapi kali ni sampai pukul 6 lebih je sebab BBQ malam tu kena buat sendiri [yang hari tu ada orang lain dah set up kan].. Sempat naik banana boat lagi tau..hahahhaha memang syok habislahhh hehe..Tiga kali kitorang jatuh dalam air..Yang paling best masa kali kedua sebab kami dijatuhkan di tengah laut..Hihihi memang tak dapat nak jejak pasir langsung!! Memang gelabah je rasa../Ohhh saya tak boleh berenang okayy//

6th from left!

Heyyy PEACE!!


Staying in the room,go for prayers and getting ready for BBQ ;) - 19:17  till 20:23
"Done playing at the beach. And now I'm in my room. :)"

- Sempat jugak nak tengok tv..Ye ye memang masa dekat UiTM takde masa langsung nak menghadap TV lama-lama =='

BBQ,then EAT,EAT,EAT,EAT ANDDDDDDDDDDDDDD EATTTTTTTTTT!!! - 8:59 till 22:27

- Oh yeahhh masa ni yang paling ditunggu oleh semua hihihi..Waktu untuk memenuhkan perut dengan makanan yang sememangnya banyak dan berlebih-lebihan..XDDD Ada sosej panggang,udang panggang,nasi goreng,coleslaw dan yang palinggg sedapp adalah AYAM PANGGANG!! hehehehe..aku takde lah makan sampai berketul-ketul tapi hmmmm banyaklah jugak ngehehehe..Thanks banyak-banyak pada teman-teman yang rajiinnnn betul memanggang semua tuuu... *Thumbs Up* Nah tengok la apa yang jadi niiii heehehhehe

Ehhh opsss nak tau siapa ni?? Ni anak lecturer kami.. Puan Aisyah Salihah =) COMEL!!

Entah apa lah yang ditengok yer???hehe

wow COOL sparks!!
Aidil and Ozzy~
Thats Aidil~
Nampak menyelerakan..kan kannn hehehe
Okay tak tahu apa yang lawak sangat tuu hehehe
A cake from Madam Aisyah.. We love you x


From left : Alina,Anasuhah,Sarah,Suriaty and Ain../abaikan yang tengah makan tuu hehe/
Okay..lepas selesai makan-makan semua kami pun berminat untuk main permainan 'Truth Or Dare' ..Well,semua orang mesti dah sedia maklum kan dengan peraturan game tuu..Everything is a secret!! So,sorry I can't post anything about it here =) So,after played that game kami semua pun balik la ke bilik masing-masing and went to sleep~

Day 2 - 20/2/12,Sunday

Oh yeah saya bangun agak lambat untuk hari ini.Oppsss...Maafkan saya..Aduiii..Penat sangat kottt hmmm..Aktiviti untuk hari ini adalah permainan explorace versi Running Man dan Fear Factor..hehehe..Okay malas nak tulis panjang-panjang so nah...tengok gambar jelah...ngehehehe

"Baru lepas main explorace versi Running Man. And aku ni dah jadi cam Gwangsoo! Kena kejar dgn semua orang"
MY GROUP!! WE'RE BLACK!!

itu Aidil lagi.eh gila bergambar jugak dia ni haha

OKAY saya tau saya biased dgn group saya je HAHA

FikriAli and Adham~

Yeahhh Red group!!

INI MEMANG TAK TAHAN>> SCARY BETUL MASA KENA KEJAR NI  >.<

masuk ke tidak botol tu weh?

Chasing team..Cis saya ni Mission team adoii teruk kena kejar
__________________________________________________________________________________

Fear Factor?
hmmm memang lah..ada 3 checkpoints..Yang first minum air limau nipis kot,yang second makan telur MENTAH + MADU dan yang last roti dibalut dengan cili dan sos..Yang beruntung je dapat yang ada cili tuu hehehe..

Masam? Pedas? hmm entahlahh


Lepas habis semua aktiviti tu,kami diberi masa untuk aktiviti bebas..hehehhe Ada yang pergi mandi dalam pool tu,ada yang pergi karaoke,yang termenung aje pun ade HAHAHA... Aku bosan jadi pergi join Ilmi dengan Zul main snooker aje lah hehe

heheheh =)
Thats all, bas pun dah sampai.. - 16:00

- Cukuplah setakat itu Eh,semuanya berakhir apabila bas UiTM tiba di lokasi..HAHA.. Kami pun bertolak pulang~

"On the way back to UiTM Puncak Alam =)"

The last picture /hmm not all members in present in the picture..siapa yang amik gambar tak cukup orang ni?? HAHA.. Entah,aku pun tak tahu lah yang pasti bukan aku/


That's all. bbyee.. Hmm I'm gonna miss them all..My foundation studies pun dah nak habis dah nii wuwuuwwu sobss :( 
Much love xoxo,

Reactions:

0 00 cute and handsome bloggers comments:

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Its Music Time! :)

Popular Posts

Blog Archive

About Me

My photo

I don't need fakers cause it's ONLY ONE person that is 100% just like me and no one can copy it.

Followers

Copyright © All About Me | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com