"A blog. Made for me to share about my life. And yeah,this is my way of blogging.." -Shafiqqah Shafie

Friday, September 26, 2014

Festival Konvokesyen ke 9 UniMAP! And happy me!

Hey hello everyone! I actually tried to write a few posts before but the blogger app keep on deleting them. That really makes me mad. Well now here I am back with new story hahaha not really a story but I do think I need to write up what's on my mind right now.

Lemme write this post in Bahasa Melayu since I have no mood to write them up all in English. Okay, sekarang ni musim Festival Konvokesyen 9. Dah 3 tahun jadi pelajar UniMAP baru kali ni aku hadir dan pergi tengok festival ni hampir SETIAP HARI! hahahaha! Sebelum ni tapak festival di Dataran Dato Sheikh Ahmad yang jauhnya berbatu daripada Pauh Putra makanya malas sungguh aku nak menapak ke sana.

Kali ni dah tukar venue which is in Pauh Putra Main Campus yang jaraknya hanya ambil masa 10 mins daripada kediaman aku ni. Jadi, bila habis kelas ke apa memang singgah la ke festival ni. Perkara yang aku paling suka pastinya gerai-gerai makanan yang melambak hehee. Kedai kain baju semua tu tempting jugak tapi yang paling kusuka memang gerai makanan. Macam-macam ada tau. Gerai favourite aku gerai yang jual Keropok Lekor, Ayam Golek, Bihun Sup dan Laksa Utara. Oh ya taklupa jugak gerai PERKASE (geng PPK Sistem Elektrik kesayanganku hihi). Suka tengok muka adik2 yang tersenyum gembira sambut kedatangan. hahaha! Nah disini kuselitkan dua keping gambar persembahan live dari Black Mentor and Kaka Azraff masa malam perasmian festkon 9. sedap gila suara mereka!

Duitku banyak habis pada makanan la. Macam-macam yang kubeli. Maklumlah, aku ni memang jenis suka makan tapi badan maintain gitu jugak kahkahkah! Ramai yang tak puas hati kat aku tapi apa nak buat kan? hehe makan selagi mampu. ✌ Sedih jugak memikirkan festival ni bakal berakhir taklama lagi. Seminggu je weh . Makanan murah-murah dan banyak pilihan. Kat area kediaman aku dah lah makanan itu yg sama jelah yang ada hm hm. Mahal pulak tu. Ish3 sedih betei.

Next week cuti Raya Haji weh. Ofcourse lah kena balik Negeri Sembilan! Rindu kat famili takpayah nak kata lah. Dah berminggu tinggalkan dorang kt selatan sana. Ok lah. Berjela dah ni. Nanti guwa update lain noh! Thanks for reading.Please leave your comments. :D


Reactions:

0 00 cute and handsome bloggers comments:

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Its Music Time! :)

Popular Posts

Blog Archive

About Me

My photo

I don't need fakers cause it's ONLY ONE person that is 100% just like me and no one can copy it.

Followers

Copyright © All About Me | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com